Taller de cuina : Risotto
El passat dia 9 de maig vàrem fer el taller de cuina, anomenat "intercanvi de receptes".
La nostra companya Asun Ametlller ens va deleitar amb una recepta boníssima, " Risotto " . Aquí us deixo la recepta per què la practiqueu a casa.
Ingredients : 6 persones
480 g d'arròs RISOTTO
1 Litre i mig de brou de pollastre.
400 grs de ceps variats .
2 sobres de formatge parmesà rallat .
2 cullarades soperes d'oli.
2 cullarades soperes de mantega.
4 alls.
1 Puerro ( Porro).
Cúrcuma.
1 ceba gran.
1 copa de vi , millor blanc espumós.
200 ml nata liquida.
Instruccions :
1- Sofregim la ceba trinxada en oli, afegim el porro també trinxat , els alls molt picats o rallats .
2- Quan estigui tot ben cuinat tirem els ceps , quan ho tinguem ben poxadet..
3- Afegim l'arròs .
4- En aquesta recepta s'ha d'estar remenant constantment , afegir el punt de sal.
5- Tirem cúrcuma , li dona molt bon gust i color .
6- Afegim la copeta de vi blanc espumós , deixem cuinar.
7- A continuació afegim el caldo de pollastre, però no tot de cop, l'anem afegint poquet a poquet, s'ha de lligar com si fos una maionesa.
8- Tirem el formatge rallat , la mantega i que lligui.
9- Just abans de servir, aboca la nata liquida , remena i retira la paella del foc. Incorpora el formatge rallat, prova l'arròs i, si cal, assaona tot amb sal i pebre.
10- Reposem 5 mints i servir.
Destacar que entre totes, vam tenir el plaer de degustar aquesta fantàstica i boníssima recepta, i com en aquest taller no ens falta cap detall, dir-vos que mentres es cuinava l'arròs, vam gaudir d'un pica pica .
Agraiment a la nostra companya Asun Ametller per la seva simpatia ! i a totes les sòcies participants, per fer una tarda màgica.
Coordinadora del taller i Cap de comunicació: Judit Alujes.