Taller de cuina : Pastís de poma i Mousse de xocolata

10.11.2018

El passat dia 8 de Novembre vàrem fer el tercer taller de cuina, anomenat "intercanvi de receptes".

La nostra companya Isabel Auvilla, ens va deleitar amb dues receptes boníssimes, un pastís de poma i un mousse de xocolata . Cuina catalana molt ben elaborada, amb ingredients de primera. Aquí us deixo les receptes per què les practiqueu a casa.  

Pastís de poma:

Ingredients:

1 Iogurt Natural

4 ous

1 Poma

1 pell de llimona ratllada

1 sobre/ 1 cullarada de postre de sucre de vainilla

1 sobre de llevat

1 mida de iogurt d'oli de girasol

2 mides de iougurt de sucre blanc

3 mides de iogurt de farina

Preparació :

Escalafar el forn a 170 graus ( dalt i baix )

Separar els rovells i les clares dels 4 ous

Batre les 4 clares a punt de neu i reservar.

Blanquear amb varetes els 4 rovells amb el sucre vainilla, les 2 mides de iougurt de sucre blanc i la pell d' 1 llimona triturada ( sense la part blanca ) o ratllada

Afegir després el iogurt i una mida de girasol. Seguir baten amb les varetes.

Afegir després 1 sobre de llevat i 3 mides de farina de iogurt. Barrejar.

Afegir després les clares. Barrejar de forma envolvent amb la cullera, o una llegua, o espàtula.

Abocar la massa en un motlle ( si pot ser de corona ) prèviament engrassat per tal no s'enganxi .

Colocar la poma tallada prima a sobre .

Coure al forn a 170 graus durant 45 minuts. 

Bon profit !

Mousse de xocolata :

Ingredients :

200 grs de nata montada 

100 grs de nata liquida

Preparació :

Posar la xocolata trossejada en un bol.

Posar-la al microones a temperatura mitja durant 1,30 mints.

Remoura-la . En cas que no estigui fosa del tot, tornar-la a ficar al micrrones fent tocs de 10 segons i tornar a remoura-la fins que estigui fosa del tot. Resevar.

Escalafar 100grs de nata liquida a foc mitjà. 

Afegir la xocolata i barrejar.

Deixar refredar.

Montar 200 grs  de nata.

Quan la xocolata estigui a uns 30 o 35 graus afegir la nata montada i barrejar de forma envolvent.

Si es deixa a la nevera unes 4 hores agafarà una textura més esponjosa. 

Bon profit. 

Destacar que entre totes, vam tenir el plaer de degustar aquestes fantàstiques i boníssimes receptes, i com en aquest taller no ens falta cap detall, dir-vos que mentres es cuinava , vam gaudir d'un pica pica .

Agraiment a la nostra companya Isabel Auvilla per la seva simpatia i alegria ! i a totes les sòcies participants, per fer una tarda màgica.  

Us esperem el proper dia 22 de Novembre.

Coordinadora del taller i Cap de comunicació: Judit Alujes.


© 2018 Adonat / Associació de Dones de Calafell
Creado con Webnode Cookies
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar