Taller de cuina : Pastís de poma i Mousse de xocolata
El passat dia 8 de Novembre vàrem fer el tercer taller de cuina, anomenat "intercanvi de receptes".
La nostra companya Isabel Auvilla, ens va deleitar amb dues receptes boníssimes, un pastís de poma i un mousse de xocolata . Cuina catalana molt ben elaborada, amb ingredients de primera. Aquí us deixo les receptes per què les practiqueu a casa.
Pastís de poma:
Ingredients:
1 Iogurt Natural
4 ous
1 Poma
1 pell de llimona ratllada
1 sobre/ 1 cullarada de postre de sucre de vainilla
1 sobre de llevat
1 mida de iogurt d'oli de girasol
2 mides de iougurt de sucre blanc
3 mides de iogurt de farina
Preparació :
Escalafar el forn a 170 graus ( dalt i baix )
Separar els rovells i les clares dels 4 ous
Batre les 4 clares a punt de neu i reservar.
Blanquear amb varetes els 4 rovells amb el sucre vainilla, les 2 mides de iougurt de sucre blanc i la pell d' 1 llimona triturada ( sense la part blanca ) o ratllada
Afegir després el iogurt i una mida de girasol. Seguir baten amb les varetes.
Afegir després 1 sobre de llevat i 3 mides de farina de iogurt. Barrejar.
Afegir després les clares. Barrejar de forma envolvent amb la cullera, o una llegua, o espàtula.
Abocar la massa en un motlle ( si pot ser de corona ) prèviament engrassat per tal no s'enganxi .
Colocar la poma tallada prima a sobre .
Coure al forn a 170 graus durant 45 minuts.
Bon profit !
Mousse de xocolata :
Ingredients :
200 grs de nata montada
100 grs de nata liquida
Preparació :
Posar la xocolata trossejada en un bol.
Posar-la al microones a temperatura mitja durant 1,30 mints.
Remoura-la . En cas que no estigui fosa del tot, tornar-la a ficar al micrrones fent tocs de 10 segons i tornar a remoura-la fins que estigui fosa del tot. Resevar.
Escalafar 100grs de nata liquida a foc mitjà.
Afegir la xocolata i barrejar.
Deixar refredar.
Montar 200 grs de nata.
Quan la xocolata estigui a uns 30 o 35 graus afegir la nata montada i barrejar de forma envolvent.
Si es deixa a la nevera unes 4 hores agafarà una textura més esponjosa.
Bon profit.
Destacar que entre totes, vam tenir el plaer de degustar aquestes fantàstiques i boníssimes receptes, i com en aquest taller no ens falta cap detall, dir-vos que mentres es cuinava , vam gaudir d'un pica pica .
Agraiment a la nostra companya Isabel Auvilla per la seva simpatia i alegria ! i a totes les sòcies participants, per fer una tarda màgica.
Us esperem el proper dia 22 de Novembre.
Coordinadora del taller i Cap de comunicació: Judit Alujes.