Taller de cuina : Intercanvi de receptes. FRICANDO

12.10.2018

El passat dia 11 d'octubre hem iniciat un nou taller de cuina GRATUÏT!, anomenat "intercanvi de receptes".

La nostra companya Asun Ametller, ens va deleitar amb una recepta cassolana boníssima, un fricando de primera. Cuina catalana molt ben elaborada, amb ingredients de primera. 

Aquí us deixo la recepta per què la practiqueu a casa.

FRICANDO PER 8 PERSONES:
1 kg. de carn (Tapa o llata)

3 Alls,

2 Cebes

2 tomàquets

1 Pastanaga

100 Gr. de Moixernons / Rossinyol

Farigola

Brou de carn 1/2 litre

Vi ranci (una copeta) o vi negre. 

Farina blanca, pebre negre, sal , oli, picada (4 galetes maria, 2 alls, avellanes i ametlles)


1- Els moixernons els posem en un bol amb aigua i els reservem pel final.

2- Enfarinem la carn i la fregim en una paella amb oli i retirem.

3- Tallem dues cebes, un all i una pastanaga a trossets petits, en una cassola amb oli d'oliva ho sofregim lentament. Al mig de la cocció, afegim un gotet de vi ranci o vi negre.

4- Afegim els tres tomàquets ratllats, una culleradeta de sucre i el pebre negre. Deixem sofregir els ingredients durant una bona estona, fins que veiem que està al punt.

5-Mentre es va fent el sofregit aprofitem i fem la picada en el morter, fruits secs, les galetes Maria, els dos alls i una mica de sal.

6- Un cop el sofregit està cuinat, el reservem i ho passem per la batedora, fins que veiem que queda puré.

7- En la mateixa olla que hem fet el sofregit, tirem la carn, l'aigua dels muixernons, la farigola, la salsa del sofregit, mig litre de brou de carn i els muixernons. Temps de cocció aproximadament 40 minuts a foc lent.

 8- En l'últim moment tirem la picada. Probar de sal . 


Destacar que entre totes, vam tenir el plaer de degustar aquesta fantàstica i boníssima recepta, i com en aquest taller no ens falta cap detall, dir-vos que mentres es cuinava el fricando vam gaudir d'un pica pica .

Agraiment a la nostra companya Asun Ametller per la seva bona cuina, per la seva simpatia i alegria ! i a totes les sòcies participants, per fer una tarda màgica. 

Us esperem el proper dia 25 d'octubre, propera recepta " arròs de muntanya amb ceps " .


Coordinadora del taller i Cap de comunicació: Judit Alujes.

© 2018 Adonat / Associació de Dones de Calafell
Creado con Webnode Cookies
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar