Taller de cuina : Intercanvi de receptes. FRICANDO
El passat dia 11 d'octubre hem iniciat un nou taller de cuina GRATUÏT!, anomenat "intercanvi de receptes".
Aquí us deixo la recepta per què la practiqueu a casa.
FRICANDO PER 8 PERSONES:
1 kg. de carn (Tapa o llata)
3 Alls,
2 Cebes
2 tomàquets
1 Pastanaga
100 Gr. de Moixernons / Rossinyol
Farigola
Brou de carn 1/2 litre
Vi ranci (una copeta) o vi negre.
Farina blanca, pebre negre, sal , oli, picada (4 galetes maria, 2 alls, avellanes i ametlles)
2- Enfarinem la carn i la fregim en una paella amb oli i retirem.
3- Tallem dues cebes, un all i una pastanaga a trossets petits, en una cassola amb oli d'oliva ho sofregim lentament. Al mig de la cocció, afegim un gotet de vi ranci o vi negre.
4- Afegim els tres tomàquets ratllats, una culleradeta de sucre i el pebre negre. Deixem sofregir els ingredients durant una bona estona, fins que veiem que està al punt.
5-Mentre es va fent el sofregit aprofitem i fem la picada en el morter, fruits secs, les galetes Maria, els dos alls i una mica de sal.
6- Un cop el sofregit està cuinat, el reservem i ho passem per la batedora, fins que veiem que queda puré.
7- En la mateixa olla que hem fet el sofregit, tirem la carn, l'aigua dels muixernons, la farigola, la salsa del sofregit, mig litre de brou de carn i els muixernons. Temps de cocció aproximadament 40 minuts a foc lent.
8- En l'últim moment tirem la picada. Probar de sal .
Agraiment a la nostra companya Asun Ametller per la seva bona cuina, per la seva simpatia i alegria ! i a totes les sòcies participants, per fer una tarda màgica.
Us esperem el proper dia 25 d'octubre, propera recepta " arròs de muntanya amb ceps " .
Coordinadora del taller i Cap de comunicació: Judit Alujes.